آموزش نصب فروشگاه ساز پرستاشاپ در سی پنل
باتوجه به درخواست کاربران برای آموزش نصب فروشگاه ساز پرستاشاپ در این مطلب نصب کامل آن را بصورت تصویری برایتان آماده کرده ایم.
توجه کنید قبل از نصب فروشگاه ساز پرستاشاپ باید بعضی موارد در هاست چک شود در غیر اینصورت ممکن است سایت هنگام نصب به مشکلاتی از جمله ارور دیتابیس و یا سفید شدن سایت منجر شود پس به این نکات قبل از نصب توجه کرده و حتما موارد را در هاستتان چک کنید.
نکته اول
فعال بودن تیک intl در سی پنل
برای این منظور وارد هاست خود شوید و در سربرگ software گزینه select php version را انتخاب کنید.
سپس تیک گزینه intl را زده و save را بزنید توجه کنید ورژن php روی 5.6 باشد چون در بعضی موارد مشاهده شده در ورژن های 5.6 به بالا پرستاشاپ بطور کلی سفید می شود و اصلا بالا نمیاد.
نکته دوم
نکته دوم غیرفعال کردن short_open_tag در سی پنل هست که برای این منظور در سربرگ software گزینه select php version را انتخاب کنید.
سپس بر روی Switch To PHP Options کلیک کنید و در صفحه جدید short_open_tag را پیدا کرده و off کنید و روی save بزنید.
همچنین میتوانید در پوشه public_html یک فایل با اسم php.ini ایجاد کرده و کد زیر را در آن قرار دهید.
short_open_tags = FALSE;
حال نصب پرستاشاپ را شروع کنیم.
برای نصب پرستاشاپ نیاز به یک پایگاه دادهی MySQL دارید. در کنترل پنل هاست خود در بخش مربوط به دیتابیس (database) یک پایگاه دادهی MySQL ایجاد کنید.
برای آن یک شناسهی کاربری (user) و رمز عبور ایجاد کنید و اجازهی دسترسی کامل به دیتابیس را به این شناسهی کاربری بدهید. اطلاعات نام دیتابیس، شناسه و رمز عبور آن را یادداشت کنید. در مراحل بعدی نصب به این اطلاعات نیاز خواهید داشت.
اگر کنترل پنل شما cPanel است به آن لاگین کنید. در بخش Databases گزینهی MySQL Database Wizard را انتخاب کنید.
در صفحهی باز شده در گام نخست نامی برای دیتابیس وارد کنید. بر روی Next Step کلیک کنید.
در صفحهی بعد یک شناسهی کاربری و یک رمز عبور برای دیتابیس وارد کنید.
در گام آخر پس از یادداشت اطلاعات دیتابیس، شناسه و رمز عبور با کلیک بر روی All Privileges دسترسی کامل دیتابیس را به شناسهی کاربری بدهید.
با کلیک بر روی Next Step مراحل ایجاد دیتابیس تکمیل میگردد.
مرحله بعد آپلود فایلهای پرستاشاپ روی هاست می باشد.
۱- فایل زیپ شدهی پرستاشاپ را از روی هر کدام از سایتهای پشتیبان پرستاشاپ فارسی دانلود کنید.
برای مثال سایت آی پرستا که نماینده پرستاشاپ هستند.
۲- فایل زیپ شده را در هاست آپلود کنید. اگر میخواهید فروشگاهساز سایت اصلی باشد فایلها باید را در پوشه ی روت هاست آپلود کنید.
(نام این پوشه public_html است) اگر میخواهید فروشگاه ساز را در یک ساب دومین نصب کنید پس از ایجاد ساب دامین فایلها را در پوشهی همنام ساب دامین که داخل public_html قرار دارد آپلود کنید. (در هاستهای ویندوز اغلب یک پوشهی همنام ساب دامین ایجاد میشود که برای خود یک wwwroot مستقل دارد و فایلها داخل این wwwroot قرار میگیرند.) حتماً فایل index.html یا هر فایل پیشفرض (default) دیگری یا تنظیمات (config) پیشفرضی را که در پوشهی روت هاست یا سابدومینتان میبینید حذف کنید.
سپس در File Manager به پوشهی public_html بروید دکمهی Upload را از بالای صفحهی فایل منیجر بزنید و در صفحهی باز شده فایل را از روی کامپیوترتان برای آپلود انتخاب کنید.
۳- فایل زیپ شدهی پرستاشاپ را در کنترل پنل خود extract یا unzip کنید. برای این کار باید به File Manager کنترل پنل هاستتان بروید و فایل زیپ آپلود شده را پیدا کنید. در سی پنل کافی است بر روی فایل کلیک راست کنید و گزینهی Extract را انتخاب کنید. (در بعضی کنترل پنلهای دیگر این گزینه ممکن است به نام unzip باشد یا در بالای فایلمنیجر قرار داشته باشد.)
فایلهای extract شده باید مستقیماً در پوشهی public_html قرار بگیرند یا اگر میخواهید فروشگاه را روی یک ساب دامین ایجاد کنید مستقیماً در پوشهی مربوط به آن ساب دامین قرار بگیرند. بنابراین اگر پس از extract فایلها به جای چندین فایل و پوشهی جداگانه تنها یک پوشه به نام prestashop مشاهده کردید باید محتوای آن پوشه را به داخل پوشهی روت (public_html) یا پوشهی ساب دامین انتقال دهید. برای این کار در سی پنل به داخل پوشهی prestashop بروید و همهی فایلها و پوشهها را انتخاب کنید (select all) و با انتخاب گزینهی move به مسیر (public_html/) انتقال دهید.
۴- میتوانید فایل زیپ اصلی را حذف کنید. اما بد نیست این فایل را مدتی نگه دارید و پس از تکمیل مراحل نصب وقتی مطمئن شدید به آن نیازی ندارید آن را delete کنید.
مرحله نصب پرستاشاپ
آدرس سایت یا ساب دامین خود را در نوار آدرس مرورگر وارد کنید. پس از بالا آمدن سایت صفحهی نصب پرستاشاپ پیش روی شما خواهد بود.
۱- انتخاب زبان: فارسی یا انگلیسی را بسته به مخاطبان سایتتان انتخاب کنید. اگر فارسی را انتخاب کنید صفحه راستچین خواهد شد. بر روی دکمهی «بعدی» کلیک کنید.
۲- موافقتنامه: احتمالاً قصد مطالعهی شرایط و ضوابط موافقتنامه را ندارید. تیک «من با شرایط و ضوابط زیر موافق هستم» را بزنید. تیک «موافقم با ارسال اطلاعات پیکربندی خود…» را نزنید. به مرحلهی «بعدی» بروید.
۳- سازگاری با سیستم: نصاب پرستاشاژ سازگاری هاست شما را با پرستاشاژ بررسی میکند. همهی موارد باید تیک سبزرنگ خورده باشند و پیغام «PrestaShop compatibility…been !verified» را باید ببینید. در این صورت به مرحلهی «بعدی» بروید.
اگر چنین نیست باید بررسی کنید و هر کدام از تنظیمات را که مشکل دارد از طریق کنترل پنل هاست ، شرکت هاستینگ ، یا سرور هاست خود رفع مشکل کنید. پس از رفع مشکل بر روی «اطلاعات را بازبینی کن» در پایین صفحهی نصب کلیک کنید هر گاه کادر سبزرنگ پیغام «!PrestaShop compatibility…been verified» را دیدید میتوانید به مرحلهی بعد بروید.
۴- پیکربندی سیستم: اطلاعات دیتابیس را که در گام یک یادداشت کردید شامل نام دیتابیس، شناسهی کاربری دیتابیس و رمز عبور شناسه اینجا وارد کنید. تنها کادرهای را که در شکل مشخص شده تکمیل کنید.
با کلیک بر روی «هم اکنون اتصال به دیتابیس را بررسی کن» میتوانید درست وارد کردن اطلاعات دیتابیستان را چک کنید. وقتی پیغام «پایگاه داده متصل است» را دیدید به مرحلهی «بعدی» بروید.
۵- پیکربندی فروشگاه: اطلاعات فروشگاه را مانند شکل زیر وارد کنید. اطلاعات ضروری با علامت ضربدر سرخرنگ مشخص شدهاند. این موارد شامل انتخاب یک نام برای فروشگاه، انتخاب کشور، و انتخاب ساعت (Asia/Tehran) میشود.
در بخش پایین صفحه اطلاعات مدیر فروشگاه را وارد کنید. یک نام و نام خانوادگی برای خود وارد کنید. یکی از آدرسهای ایمیلتان را که میخواهید ایمیلهای مربوط به فروشگاه را با آن دریافت کنید در کادر مربوط وارد کنید. برای لاگین به پنل مدیریت فروشگاه نیز از این آدرس ایمیل به عنوان نام کاربری استفاده خواهید کرد. رمز عبور مورد نظرتان برای ورود به پنل مدیریت را دو بار در کادرهای مربوط وارد کنید. اطلاعات نام کاربری (ایمیل) و رمز عبور را به خاطر بسپارید یا یادداشت کنید. به مرحلهی بعدی بروید.
۶- فرآیند نصب: پیشرفت مراحل نصب را میتوانید در این صفحه ببینید. آن را نبندید تا نصب تکمیل شود.
پیغام کار نصب به پایان رسید نشانهی اتمام نصب است.
۷– حذف پوشهی نصب (install): به File Manager سیپنل خود بروید و در پوشهی public_html یا پوشهی اصلی ساب دامین پوشهی install را پیدا و delete کنید.
۸- آدرس پنل مدیریت: مسیر دسترس به پنل مدیریت شما به صورت site.ir/admin است. این مسیر را یادداشت کنید و از این به بعد برای ورود به پنل مدیریت سایتتان از آن استفاده کنید.
برای امنیت بهتر سایت پیشنهاد می شود نام پوشه admin تغییر داده شود که برای این کار کافیست وارد در پوشه public_html نام پوشه admin را به هر اسم دلخواه تغییر بدید که در اینصورت لینک ورود به پنل مدیریت شما به صورت site.ir/name pushe admin خواهد بود.
با وارد کردن آدرس ایمیل و پسوردی که هنگام نصب پرستاشاپ وارد کردید میتوانید وارد پنل مدیریت شوید.
همچنین با وارد کردن آدرس سایتتان در مرورگر میتوانید فروشگاه خود را مشاهده کنید.
۳ دیدگاه
جهانگیر مقدم
خیلی عالی و با جزئیات کامل آموزش داده شده بود
خدا خیرتون بده ان شاءالله
اجرکم عندالله
مجله زدگیگ
باسلام
خواهش میکنم.
پرستایی
آقا دمتون گرم عالی بود. خدا خیرتون بده
ممنون
بووووووووووووووووووووووس