آموزش تغییر دامنه وب سایت با رعایت نکات سئو
انتقال وب سایت به دامنه جدید یکی از کلیدی ترین مبحث ها بوده و هست بطوریکه این انتقال همراه با نتایج و رتبه دامنه قبلی باشد و سئوی دامنه قبلی از بین نرود.
در این مبحث تغییر دامنه وب سایت با رعایت نکات سئو را به شما آموزش خواهیم داد.
انواع تغییرات در دامنه و وب سایت
قبل از آموزش تغییر دامنه وب سایت بهتر از با چند نکته زیر آشنا شویم و بدانیم هدف ما دقیقا چیست و چه کاری باید انجام دهیم ممکن است شما بخواهید زیر دامنه ، محتوا و یا خود دامنه اصلی وب سایت را تغییر دهید پس برای درک بهتر این موضوع با ما همراه باشید.
تغییر پروتکل وب سایت از http به https
ایمن سازی وب سایت و نصب پروتکل امنیتی یکی از پرکاربردترین موارد می باشد که اگر به درستی انجام نشود ممکن است باعث کاهش ورودی گوگل و حتی از بین رفتن نتایج وب سایت شود. برای تغییر پروتکل و ریدایرکت آموزش زیر را مشاهده کنید.
آموزش ریدایرکت http به https در هاست
تغییر زیر دامنه (ساب دامین)
از جمله تغییرات دیگر تغییر زیر دامنه وب سایت می باشد. این موضوع میتواند مربوط به انتقال سایت از نسخه www به بدون www و برعکس باشد و یا تغییر آدرس ساب دامنه به اسامی دیگر یا انتقال به صفحه اصلی باشد.
تغییر دامنه اصلی وب سایت
تغییر دامنه اصلی وب سایت مهم ترین و اصلی ترین آموزش این مبحث می باشد تغییر دامنه ممکن است به دلایل مختلف باشد ولی در حالت کلی باید این مورد به درستی انجام گیرد تا ورودی گوگل شما از بین نرود.
تغییر TLD یا پسوند دامنه
تغییر پسوند دامنه از ir به com یا برعکس که در ادامه آموزش توضیح داده خواهد شد.
تغییر زبان یا سیستم مدیریت محتوای وب سایت
با به روز شدن زبان های برنامه نویسی وب سایت ها نیز به آپدیت شدن نیاز دارند اگر این تغییر به درستی انجام نشود باعث افزایش خطاهای 404 وب سایت خواهد شد و افت شدیدی را در ورودی گوگل شاهد خواهید بود.
آموزش تغییر دامنه اصلی وب سایت
تغییر در نام وب سایت یا تغییر در پسوند دامنه مسیر یکی می باشد همچنین توجه کنید که بعد از تغییر باید موارد زیر را به سرعت و حداکثر یک روزه انجام دهید.
قبل از شروع مراحل اگر وب سایت خود را در گوگل ثبت نکردید ابتدا باید اقدام به ثبت در گوگل وبمستر تولز کنید.
آموزش ثبت سایت در گوگل وبمستر تولز ورژن جدید
1- خرید دامنه جدید
در ابتدا باید دامنه جدیدی که قصد دارید دامنه قبلی را به آن تغییر دهید ثبت کنید و دی ان اس های خود را روی آن ست کنید همچنین توجه کنید اگر دامنه قبلی شما اعتبارش کمتر از 6 ماه بود پیشنهاد میکنیم تمدید کنید تا کاربرانی قبلی شما که از شبکه های اجتماعی و سایر وب سایت ها به دامنه قبلی لینک شده وارد می شوند به دامنه جدید ریدایرکت شوند.
2- وب سایت خود را روی دامنه جدید راه اندازی کنید
اگر وب سایت شما بدون تغییر خواهد بود که میتوانید به دامنه جدید انتقال دهید ولی خیر اگر تغییراتی همچون نصب ssl و یا تغییر در قالب و بخش های مختلف قالب است حتما قبل از مرحله بعدی اقدامات لازم را برای این موارد انجام دهید. برای راه اندازی وب سایت بر روی دامنه جدید یک هاست جدید بر روی همان سروری که سایت قبلی قرار دارد تهیه کنید که آی پی و دی ان اس یکی داشته باشند.
بعد از راه اندازی سایت و اطمینان از عملکرد صحیح آن میتوانید به مرحله بعد بروید. توجه کنید که تمامی بخش ها مورد بررسی قرار گیرد و اگر تغییر لینک و صفحه ای صورت گرفته حتما صفحه قبلی به صفحه جدید ریدایرکت شود.
3- وب سایت جدید را در گوگل وبمستر ثبت کنید
بعد از اطمینان از مرحله قبل وب سایت جدید خود را در گوگل وب مستر تولز ثبت کنید و تنظیمات نقشه سایت، تعیین دامنه اصلی، تهیه فایل robots.txt و … در پنل وبمستر تولز را انجام دهید.
4- ریدایرکت آدرس های دامنه قبلی به دامنه جدید
در این مرحله باید هر آدرسی که در دامنه قبل داشته اید را به آدرس متناظر خود در دامنه جدید ریدایرکت کنید. به عنوان مثال zgig.com باید دقیقا به آدرس zgig.ir ریدایرکت شود همچنین اگر مسیر داخلی نیز باشد باید دقیقا آن مسیر نوشته شود برای مثال zgig.com/blog باید به آدرس zgig.ir/blog ریدایرکت شود. به طور معمول زمانی که تغییر اساسی در ساختار آدرس دهی و یا کدنویسی سایت ایجاد نشده است ریدایرکت صفحات بسیار راحت و با کد زیر انجام می شود. اگر سرور یا هاست شما لینوکس است میتوانید با قرار دادن کد زیر در فایل htaccess در هاست دامنه اصلی کلیه آدرس های دامنه قبلی را به دامنه جدید ریدایرکت نمایید.
RewriteEngine On RewriteCond %{HTTP_HOST} ^olddomain.com$ [OR] RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.olddomain.com$ [NC] RewriteRule ^(.*)$ https://www.newdomain.com/$1 [R=301,L]
در کد بالا به جای olddomain.com آدرس سایت فعلی خود و به جای newdomain.com آدرس دامنه جدید را قرار داده و این کد را در فایل htaccess دامنه قدیمی قرار دهید. دقت کنید که اگر دامنه جدید با آدرس https یا همراه با www باز میشود در خط آخر این موارد را لحاظ کنید و دقیقا آدرسی که سایت جدید با آن باز میشود را وارد نمایید. با این کد صفحات با نام قبلی و با همان نام به سایت جدید ریدایرکت می شود و فقط نام دامنه مواردی که بالا گفته شد تغییر می یابد. این دستورات هم برای تغییر دامنه اصلی و هم برای تغییر پسوند دامنه قابل استفاده است.
ثبت دامنه جدید در گوگل و اعلام تغییر دامنه
در پنل گوگل وبمستر تولز ابتدا وب سایت جدید را ثبت کنید (بالا لینک آموزش گذاشته شد) سپس وارد پنل دامنه قبلی خود شوید و از بخش change of address درخواست تغییر دامنه را اعلام نمایید. برای ارسال درخواست خود مراحل را به ترتیب و مطابق تصویر زیر انجام دهید.
پس از ارسال درخواست تغییر دامنه معمولا ۲ تا 6 هفته زمان نیاز است تا کلیه آدرس هایی که با دامنه قبلی در نتایج گوگل وجود دارد به آدرس جدید تغییر پیدا کند.
کاهش ورودی گوگل بعد از تغییر دامنه وب سایت
معمولا بعد از تغییر دامنه ورودی گوگل وب سایت شما کاهش می یابد ولی اگر سئو و موارد درست انتقال را به درستی انجام داده باشید نگران نباشید این کاهش ورودی گذرا خواهد و بعد از مدتی به شرایط عادی قبلی باز خواهد گشت.
۲ دیدگاه
احمدی
سلام.یک ساب دامین به پوشه ای از وب سایت ریدایرکت شده بصورت زیر
http://forum.tehrantabligh.com ریدایرکت به :
http://tehrantabligh/forum
اگر بخواهیم فقط ساب دامین را حذف نماییم چگونه آدرسهایی در ساب دامین هستند را به پوشه جدید منتقل نماییم یعنی بعد از حذف ساب دامین آدرسها در جستجو گر خطای ۴۰۴ می دهند چگونه عمل نماییم تا آدرسها به :
http://tehrantabligh.com/forum
منتقل شوند.
سپاس
مجله زدگیگ
سلام
این مورد داخل خود انجمن ساز امکان پذیر هست و نیاز نیست از کد استفاده کنید البته انتقال از طریق کد هم ممکن هست.